Wat is asbest precies?

Asbest was vanaf de 2e Wereldoorlog tot in de jaren tachtig een erg populair materiaal. Het heeft sterke pluspunten. De grondstof komt voor in de bodem en is eenvoudig te ontginnen uit de asbestmijnen. In Nederland komt de grondstof van nature niet voor. Asbest zelf is goedkoop en heeft uitstekende fysische en chemische eigenschappen: Sterk, Slijtvast, Hittebestendig, Isolerend en bestand tegen zuren.

Op het verwerken van asbest in producten is een algeheel verbod uitgevaardigd in 1993.

Enkele bekende voorbeelden van asbest toepassingen zijn; cement golfplaten, Leien, Bloembakken, Vloer-, zeilen en tegels, Asbestisolatie rond verwarmingstoestellen en afdichtkoord.

Crijns Asbestsanering heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf in de regio met opdrachtgevers zelfs tot over de provinciegrenzen.

Crijns Asbestsanering verwijdert asbest uit woningen, scholen, ziekenhuizen, kantoorgebouwen, fabrieken en objecten (CV Ketels, Koelinstallaties en ovens).
Iedereen die met asbest te maken krijgt heeft met wetten en regels te maken. Deze zijn er op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau. Daarbij moeten deze in overeenstemming zijn met Europese wetten.

In de huidige wet- en regelgeving wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen particulieren en niet-particulieren. Deze laatste groep bestaat onder meer uit bedrijven, zelfstandigen, en instellingen zoals scholen en woningbouwcorporaties.

BEN JE ER KLAAR VOOR?

NEEM VANDAAG NOG CONTACT MET ONS OP, OF GEEF ONS JE MENING!

Copyright © Designed by Designkru. & Developed by Movaworks. All Rights Reserved.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram