Over Dom v/d Bergh TI B.V.

Wij zijn trots op onze geschiedenis, maar kijken altijd vooruit.
Dom. v/d Bergh is in 1931 opgericht door Dominic v/d Bergh. Als installatiebedrijf en hoofdverdeler van Philips was Dom. v/d Bergh onderdeel van vele Electro winkels in het Zuiden.

Zoon Ton v/d Bergh heeft vervolgens het bedrijf verder uitgebreid. Naast verwarmingsinstallaties en elektra werd airconditioning één van de specialiteiten van het installatiebedrijf. Dom. v/d Bergh was het eerste bedrijf dat het topmerk Daikin ging installeren en werd zo de oudste Daikin-dealer van Nederland.

In 2019 is het bedrijf overgenomen door Chris Gorissen. Gorissen is onder meer eigenaar van Gorissen ITB, Gorissen Electro en Installatie Techniek ITB.
Naast de E-techniek houden we ons nu ook bezig met airco en verwarming zoals warmtepompen, aldus Chris Gorissen. Hij is er trots op dat hij de oudste Daikin dealer van Nederland en één van de oudste bedrijven van Sittard heeft over mogen nemen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Hybride en nieuwe energie zuinige bedrijfsauto’s, een bijna energie neutraal bedrijfspand, tonen dat Dom. v/d Bergh haar verantwoording neemt binnen de energie transitie. Ons bedrijfspand is volledig voorzien van LED verlichting, PV panelen en energie zuinige warmtepompen.

Daarnaast heeft de oorspronkelijke ventilatie plaatsgemaakt voor ventilatie met warmteterugwinning. Enerzijds hebben deze duurzame vernieuwingen ervoor gezorgd dat de energiekosten zijn gehalveerd. Anderzijds resulteren deze aanpassingen in een gezond binnenklimaat, waardoor wij onze werknemers betere werkomstandigheden kunnen garanderen.

Tevens is ons pand inmiddels volledig gasloos, waardoor Dom v/d Bergh voorop loopt met de reductie van de CO2 uitstoot.
Naast dit milieubewuste aspect van maatschappelijk verantwoord ondernemen zet Dom. v/d Bergh zich tevens in voor mens en maatschappij, door onder andere het traditionele verenigingsleven te ondersteunen. 

Persoonlijk advies +31 (0)46-4510630